"ЗАМКОВИЙ ЕТЮД" 2018

28-29 травня Кам’янець-Подільська міська дитяча художня школа провела V всеукраїнський конкурс-пленер для учнів художніх шкіл та образотворчих відділень шкіл мистецтв «ЗАМКОВИЙ ЕТЮД».

Конкурс «Замковий етюд» та наше унікальне старовинне місто приваблює все більше юних художників. Цьогоріч кількість учасників зросла до 282 учнів, які приїхали з різних куточків України.

Пленеристи змагалися в трьох вікових категоріях: першій (від 9 до 11 років), другій (від 12 до 14 років); третій (від 15 до 18 років), та двох номінаціях: живописі і графіці. Майданчиками для пленеру обрали фортифікаційні споруди Старого міста.

Попри складність завдань (малювання архітектури вимагає майстерності та наполегливості), всі діти виконали яскраві неповторні етюди різноманітними матеріалами: аквареллю, гуашшю, олівцями, пастеллю, тушшю. Частина була виконана олійними фарбами, що викликало неабияке захоплення викладачів і художників. Поки юні художники творили, їх наставники, керівники груп обговорили коло питань, що стосуються перспектив та проблем розвитку художніх шкіл України в рамках круглого столу: «Розвиток початкової художньої освіти в умовах реформування освіти».

По завершенню пленерного завдання учасники конкурсу змогли ознайомитися з історією та видатними архітектурними пам’ятками нашого міста. У цей час компетентне журі під головуванням Заслуженого художника України Бориса Негоди та в складі Заслуженого художника України Тетяни Павлик, кандидата архітектури, доцента, члена Національної спілки архітекторів України Інни Березіної, члена національної спілки художників України, члена асоціації сучасних художників Лариси Куваєвої, викладача-методиста Катерини Дегтяр визначали переможців. Варто зауважити, це було непросто, бо учасники продемонстрували високий рівень та майстерність.

Урочисте нагородженням переможців V всеукраїнського конкурсу-пленеру «ЗАМКОВИЙ ЕТЮД» відбулося на площі Польський ринок, тут же розгорнули й підсумкову виставку творів пленеристів.

Яскраві враження, створення нових образів, цікаве спілкування, досвід роботи на пленері – ось ті важливі здобутки, з якими юні художники повернулись додому.

Кiлькiсть переглядiв: 333

Дата останньої зміни 18 Березня 2024

Фотогалерея